Sunday, August 2, 2015

Autogol

Srpsko Narodno Vijece, Documenta i novinska agencija SENSE danas su izdali priopcenje u kojem toboze odgovaraju na moj blog od petka. Podsjecam vas da sam u petak napisao blog u kojem sam detaljno obrazlozio kako su SENSE, SNV I Dokumenta u svojoj “interaktivnoj prezentaciji” o predmetu Gotovina, namjerno skrivali neke kljucne zakljucke prvostupanjskog i zalbenog vijeca ICTYa.  Naime, u "interaktivnoj prezentaciji" SNVa, Dokumente i SENSEa, ne mogu se naci sljedece cinjenice koje proizlaze iz presuda haskog tribunal:

1.     Nije bilo UZP-a na hrvatskoj strani.

2.     Krajinski Srbi nisu deportirani iz Hrvatske od strane hrvatskih vlasti, već su napustili Hrvatsku iz drugih razloga nevezanih od nezakonito ponašanje od strane  Hrvatskih dužnosnika;

3.     Hrvatska vlast, ne samo da nije dopistila zločine protiv Srba i srpske imovine, nego je bila aktivno protiv tih zločina;

4.     Potvrđeno je 20.000 kuća nisu spaljene nakon Oluje. Broj je vjerojatno bliži 5000 i to u oba sektora, Sjever i Jug;

5.     Presudom je utvrđeno da je ukupno 44 civila ubijeno od strane hrvatskih snaga, a ne 320 kako je tvrdilo Tužiteljstvo, a nije ni 600 kao što je tvrdio HHO, a pogotovo ne 2000 kako tvrdi „Veritas“ i Savo Štrbac.

6.     Nije bilo politike neistraživanja zločina od strane hrvatskih vlasti.

7.     Stambeni zakoni poslje Oluje nisu bili u koliziji sa međunarodnim humanitarnim pravom.



Nakon dva dana razmatranja mojih argumenata, SNV, Documenta i  SENSE oglasili su se putem priopcenja za javnost u kojem nisu ni pokusali opovrgnuti činjenice iz haskih presuda koje sam naveo u mom blogu. Jer ne mogu osporiti istinu. I ne mogu demanirati da su sve te zakljucke haskog tribunala koje sam naveo, namjerno izostavili iz njihove "interaktivne prezentacije".

Činjenica je da nakon puna dva dana, SNV, Documenta i SENSE ne mogu naći jednu činjeničnu grešku u mom blogu. Umjesto toga, odlucili su pustiti priopcenje u kojem me napadaju na osobnoj razini (i napadaju moj rodni grad, Chicago). To je njihova stvar.  No, današnje priopcenje od strane SNV, Documenta i SENSE (nenamjerno) potvrđuje točnost navoda u mom blogu od petka, jer da su mogli naci gresku, valjda bi to naveli u priopcenju.


Zato je danasnje priopcenje SNVa, Documente i SENSEa klasičan primjer autogola.

3 comments:

  1. Odakle vam brojka 20000 uništenih objekata kad na stranicma SNVa piše: "prema optužbi je u potpunosti ili djelomično razoreno, spaljeno i opljačkano 17.200 od ukupno 22.313 kuća" koji je i podkrijepljen dokumentom UNa
    http://snv.hr/oluja-u-haagu/media/sg4/sg4-05-sela-stanje.pdf
    Vi očito niste uopće pročitali sve što tamo piše već ste napamet napisali odgovor.

    ReplyDelete
  2. Rijetko objavljujem komentare od osoba koji se ne potpisuju svojim imenom i prezimenom. No ovdje sam napravio iznimku. Nisam napisao da je podatak o 20.000 kuca u interaktivnoj prezentaciji SNVa, nego da je to optuzba "koja se stalno ponavljala u posljednjih 15 godina." Izmedju ostalog, i na stranicama SNVa moze se naci ta laz. Npr., na stranicama SNV nalazi se izvjesce HHOa u kojem kao cinjenica stoji da je "zapaljeno ili minirano najmanje 22.000 kuca." Vidite PDF stranicu 10 na stranicama SNV ovdje: http://snv.hr/oluja-u-haagu/media/sg1/sg1-04-vojna-operacija-oluja-hr.pdf.
    Ili mozete naci najavu SNVa o komemoraciji na 5. kolovoza, u kojem pise: "Mnogi
    od onih koji su ostali su ubijeni (700 – 1200, zavisno od izvora), zapaljeno je više od
    20.000 kuća (procjena UN-a)". To mozete naci na stranicma SNVa ovdje: http://snv.hr/file/banner/file/5-hrv-kalendar-dogadjanja-b3-za-web.pdf.
    I konacno: podatak o 17.200 kuca koja su navedena u interaktivnoj prezentaciji je takodjer neistinit, i ta optuzba haskog tuziteljstva nikada nije prihvacena od prvostupanjskog ili zalbenog vijeca. Navesti u interaktivnog prezentaciji sta je optuzba tvrdila, a ne navesti da sud tu optuzbu nije prihvatio, je cista obmana javnosti.
    Pozdrav

    ReplyDelete
  3. Čestitam, gospodine Mišetiću. Taj je argument slobode Isus Krist sažeo u sintagmi: "Istina će vas osloboditi." Međutim naš je nacionalni hendikep što uvijek mislimo da se istina podrazumjeva pa ju ne ističemo. S druge strane se nametljivo ističe laž koja našom indolentnošću postaje "važećom istinom". Vi ste osobno jaki izuzetak koji istinu uvijek i uporno argumentirano ističe. Čestitam Vam i podržavam vas u tome.

    ReplyDelete